Kalljästa frallor

bread1

Igår kväll snodde jag ihop frallor som fick jäsa i kylskåpet under natten, hur enkelt som helst (och väldigt praktiskt för oss som inte bor nästgårds ett bageri). Här kommer receptet:

3 dl ljummet vatten

2 msk olja

25 g jäst

1 tsk salt

1 tsk socker

ca 8 dl vetemjöl (eller blanda olika sorters mjöl)

1 KRAV-märkt ägg till pensling, skalade solrosfrön

Gör så här:

Blanda vatten, olja och jäst. Tillsätt salt, socker och mjölet. Dela degen i 8-12 delar och rulla till frallor. Lägg frallorna på plåt med bakplåtspapper, låt jäsa i 15 minuter. Ställ sedan in i kylen över natten och grädda på morgonen (efter att ha penslat med ägg och strö över till exempel solrosfrön) i 175 grader i cirka 20 minuter. Klart!

 

bread2

Frallorna fick tummen upp av dottern, som faktiskt inte äter frukost i vanliga fall. ”Mycket gott bröd” sa hon, och jag håller med! Ha en fin lördag!

Annonser
Det här inlägget postades i Mat & recept. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kalljästa frallor

  1. Jag brukar också göra liknande kalljästa brödbullar. Perfekt att göra kvällen innan och få nygräddat bröd till helgfrukosten. Smarrigt:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s